Стартира „Националната седмица на детската книга“/ Cross.bg

Стартира „Националната седмица на детската книга“/ Cross.bg

85ab400d01c8c6522735318f32c50db3Мирослав Боршош: „Любовта към четенето е един от най-важните и хубави подаръци, които всеки родител може да направи на детето си"

На 1 юни - Международния ден на детето в Литературен клуб „Перото" официално бе даден стартът на „Националната седмица на детската книга" - истински празник за деца, издатели, артисти, преводачи, родители, учители и всички отдадени на каузата на четенето.

„За нас е изключителна чест и сме много радостни да сме съорганизатори на „Националната седмица на детската книга". Четенето е от онези умения, които след като ги придобиеш, цял живот ти носят радост и смисъл. То е сила, вдъхновение и възторг. Любовта към четенето е един от най-важните и хубави подаръци, които всеки родител може да направи на детето си. Наш дълг е да отстояваме това право, вашето право да четете", обърна се директорът на Двореца Мирослав Боршош към децата.

В първия ден от инициативата деца четоха на родители любими свои произведения. От 2 до 6 юни целодневно ще се провеждат творчески работилници, в които децата ще развиват таланта си и ще се учат от менторите си по забавен и увлекателен модел, а актьори от Столичния куклен театър ще творят с малчуганите.

Националната седмица на детската книга се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца" и в партньорство с Национален център на книгата - НДК.

Повече на: http://www.cross.bg/sedmitza-detskata-detza-1544707.html#.WTEMHpKGP3g 

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK