Започна „Националната седмица на детската книга”/ Bulgarian-illustration.com
Драгомир Симеонов

Започна „Националната седмица на детската книга”/ Bulgarian-illustration.com

01 1На 1 юни 2017 г. НДК и НЦК подновиха „Националната седмица на детската книга” след дългогодишна пауза. Откриването бе в 11:00 ч. в литературен клуб „Перото”. Водещият Драго Симеонов поздрави родителите с празника и шеговито ги попита дали могат да четат. Въпросът бе провокиран от първото събитие, което предстоеше в програмата – „Деца четат на родители”. В него се включиха децата на актьори, ТВ водещи и писатели.

Мирослав Боршош също присъства на откриването и изказа своята радост, че НДК е организатор на събитието. „Четенето е от онези умения, които след като ги придобиеш цял живот ти носят и радост, и смисъл. Четенето е сила, тепърва ще го разбирате, и вдъхновение, и възторг, и всъщност четенето е един от най-важните и хубави подаръци, който един родител може да направи на детето си. И ние трябва да отстояваме вашето право да четете.”

Виктория Бисерова, организатор на „Националната седмица на детската книга” обяви, че догодина в програмата ще бъдат включени и други градове в България, освен София.

„Националната седмица на детската книга” ще продължи от 1 до 7 юни, програмата вече е публикувана на сайта www.nsdk.bg, а Artlife ще излъчват на живо всички събития. В последния ден – 7 юни, ще бъдат връчени и наградите „Малък голям писател” и „Малък голям художник”.

Повече на: http://www.bulgarian-illustration.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82/ 

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и пръв ще научаваш всички новини от света на малките писатели.