Известни личности водят работилници/ Duma.bg

Известни личности водят работилници/ Duma.bg

5e ki5ow1Инициатива, посветена изцяло на децата, които обичат да четат, но и мечтаят да пишат, започва днес от 11 ч. до 7 юни в литературния клуб "Перото". Към Първата национална седмица на детската книга се присъединиха едни от най-големите имена в българската детска литература, водещи специалисти по български език, поети, актьори, както и любими лица от малкия екран и музикалната сцена. Националната седмица на детската книга се организира от сдружението с нестопанска цел "Книги за деца" и в партньорство с Националния център на книгата в НДК.

Ваня Щерева, Иван Раденков, проф. Огнян Герджиков, Поли Генова, Зорница Христова, Ани Цолова, Елена Бозова, Мино Караджов, Графа, Петя Кокудева, Мая Бежанска, Димитър Павлов са само част от имената, които ще водят безплатни групи по творческо писане и четене за деца до 14-годишна възраст. Писатели, ментори, тв водещи и музиканти ще споделят опит с малките таланти в работилници по криминалистика, как се създава книга-игра, упражнения по стил, илюстриране на любими приказки, писане на сценарий, поезия, градска география, сладоледена реторика и много други. Академията за деца се провежда от 2 до 6 юни всеки ден от 10 до 18 ч. в клуб "Перото", а на 7-и ще стане ясно класирането за "Малък голям писател", който печели издаване на собствена книга. Наградата ще се даде в две възрастови групи - от 7 до 10 г. и от 11 до 14 г.

Деца ще четат на родители любими свои произведения и ще развиват таланта си, учейки се от менторите си по забавен и увлекателен модел. А актьори от Столичния куклен театър ще творят с малчуганите. По този начин ще се съдейства за развитието на детската литературна дейност и ще се подпомогне публикуването и издаването на произведенията на млади нови автори. Като основен фокус на кампанията се поставя правилната употреба на българския език и неговото многообразие. Целта е да се създаде форум, който да подпомага деца с изявени интереси в областта на литературата, да насърчава техните заложби и да им дава възможност за изява, поясняват организаторите.

Повече на: http://www.duma.bg/node/146776

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK