Над 200 деца се включиха в Националната седмица на детската книга/ kafene.bg

Над 200 деца се включиха в Националната седмица на детската книга/ kafene.bg

NSDK pic 5 752x440Над 200 деца участваха в 21 творчески работилници по писане и рисуване в рамките на Националната седмица на детската книга, а техни ментори бяха едни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и популярни лица от телевизионния ефир. Инициативата се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“, в партньорство с Национален център на книгата – НДК и рекламна агенция Ogilvy.

„Много предизвикателства и приключения очакваха всички деца и се надявам да са били забавни и полезни за тях“, сподели председателят на сдружение „Книги за деца Виктория Бисерова. „Писахме сценарий, измисляхме реклами, правихме свои комикси и книжки с картинки, изрязвахме хартиени герои, бяхме журналисти, исторически писатели, приключенски герои“. Бисерова изрази надеждата си децата, участвали в творческия форум, да са бъдещите любими писатели и художници и благодари на всички родители, които насърчават децата си да творят.

В последния ден от кампанията бяха обявени победители в категориите „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“ – децата, представили се най-добре по време на работилниците в инициативата. Отличените писатели са Косара Колева, Траян Георгиев, Надежда Рахова и Невена Беличка, а малките художници, които очароваха журито най-много, са Алики Ковачевич, Стела Димитрова, Дара Гуркова, Никола Колев, Никола Иванов и Мира Рахова.

„Пожелавам на всички, които не са отличени, да се радват, защото в тази седмица наградата са знанията, които получихме“, каза 9-годишната Дара Гуркова. А 12-годишният Траян Георгиев сподели, че тази инициатива ще му помогне да се превърне в писателя, който иска да бъде.

В последния ден от кампанията артистите от Столичния куклен театър изненадаха децата с още една работилница – театрална. Малчуганите се превърнаха в актьори на сцената и се научиха да управляват театралните кукли.

Повече на: https://kafene.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B4-200-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81/ 

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK