Безплатни творчески работилници за деца през Национална седмица на детската книга/ detskiknigi.com

Безплатни творчески работилници за деца през Национална седмица на детската книга/ detskiknigi.com

National Week Of The Childrenss Book 2019 pic 002 1 Copy 360x298Едни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и най-популярните лица от ефира на bTV стават част от второто издание на кампанията „Национална седмица на детската книга“. Инициативата, посветена изцяло на децата, които обичат да четат, но и мечтаят да пишат, ще се проведе от 1 до 7 юни в Литературен клуб „Перото“ и зала 4 на Националния дворец на културата. Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ и в партньорство с Национален център на книгата – НДК. Основен медиен партньор на каузата е bTV Media Group.

„Основен фокус на кампанията е правилната употреба на българския език и неговото многообразие“, споделят организаторите на „Националната седмица на детската книга“. „По този начин ще се съдейства за развитието на детската литературна дейност и ще се подпомогне публикуването и издаването на произведенията на млади и талантливи нови автори. Това, от своя страна, ще допринесе за съхраняването на националната културна идентичност, представена чрез детската литература.“

Официалното откриване на кампанията е на 1 юни от 14:30 часа в Литературен клуб „Перото“, когато с помощта на астрофизиците д-р Владимир Божилов и Тихомир Димитров, познати от рубриката на „Преди обед“ „В Космоса с Влади и Тишо“, малчуганите ще изстрелят свои послания в построени от самите тях мини ракети.

В продължение на една седмица малки таланти в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 14 години – ще имат възможността да участват безплатно в творчески работилници, в които ще развиват уменията си на писатели и художници с помощта на менторите си. На 7 юни ще бъдат обявени наградите за „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“ в двете възрастови групи.

Как се пише сценарий? Какви са тайните на историческия роман? Как се прави комикс? Какво е да си журналист? Как да създадеш свои собствени хартиени герои? Как трябва да изглежда корицата на една книга? От 2 до 6 юни за малките творци са подготвени редица нови приключения и предизвикателства, които те ще посрещнат с менторите Светослав Иванов, Жени Марчева, Графа, Десислава Стоянова, Иван Раденков, Флорина Иванова, Станислава Цалова, Капка Кънева, Мария Донева, Жени Лечева, Виктория Бисерова, Диана Петрова и още много други.

Пълната програма на на Националната седмица на детската книга може да видите тук, а за записвания и повече информация посетете на сайта www.nsdk.bg.

Партньори на каузата са bTV Media Group, „Клуб Z“, „Аз чета“, „Детски книги“, „H2H Communications“, „Quin bite“ и Столичен куклен театър.

Повече на: https://www.detskiknigi.com/bezplatni-tvorcheski-rabotilnici-za-deca-prez-nacionalna-sedmica-na-detskata-kniga/

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK