Огнян Герджиков и Ани Цолова ще учат деца да пишат стихове/ Desant.bg

Огнян Герджиков и Ани Цолова ще учат деца да пишат стихове/ Desant.bg

5e ki5ow1Който малчуган спечели наградата „Малък голям писател“, ще може да издаде собствена книга

Казват, че децата в България, които обичат да четат, стават все по-малко. Но за тези, за които книгите си остават прозорец към света, от 1 до 7 юни в Националния дворец на културата се организира първата национална седмица на детската книга.

Всъщност инициативата е най-вече за тези малчугани, които освен че четат, искат и да станат писатели. За да сбъднат мечтата си, ще им помогнат едни от най-големите имена в българската детска литература, водещи специалисти по български език, поети, актьори, както и любими звезди от малкия екран и музикалната сцена.

Безплатните групи по творческо писане и четене за деца до 14-годишна възраст ще водят Ваня Щерева, Иван Раденков, проф. Огнян Герджиков, Поли Генова, Зорница Христова, Елена Бозова, Ани Цолова, Мино Караджов, Графа, Петя Кокудева, Мая Бежанска, Димитър Павлов и др.

 

 

Писатели, ментори, тв водещи и музиканти ще споделят опит с малките таланти в работилници по криминалистика, за това как се създава книга-игра, как се илюстрират любими приказки и т.н. Ще има още упражнения по стил, писане на сценарий, поезия, градска география, сладоледена реторика и много други предизвикателства.

Академията за деца ще се провежда от 2 до 6 юни всеки ден от 10 до 18 ч. в литературен клуб „Перото“, а на 7 юни ще стане ясно класирането за „Малък голям писател“, който ще спечели издаване на собствена книга. Наградата ще се даде в две възрастови групи – от 7 до 10 години и от 11 до 14 години.

„Националната седмица на детската книга“ се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ и в партньорство с Национален център на книгата – НДК.

Повече на: http://www.desant.net/show-news/39589 

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK